6 en 7 oktober 2013 - Open Bedrijvendag De Saedeleir Technical Nonwoven

                       

Meer foto's Open Bedrijvendag 2013

 

De 1ste zondag van oktober is het traditioneel Open Bedrijvendag, een dag waarop heel wat bedrijven het grote publiek een blik achter de schermen gunnen. Ook De Saedeleir Technical Nonwoven deed hieraan mee! Extra motivatie was het feit dat we door de Vlaamse Gemeenschap in de kijker werden gezet als ‘Fabriek van de toekomst’, dit zijn bedrijven die nu reeds ‘future proof’ zijn (= een nieuw industrieel ondernemen toepassen).

 

Deze Open Bedrijvendag was de ideale gelegenheid om ons product ‘Biocovers’ in de schijnwerpers te zetten. Biocovers is een verzamelnaam voor onze vilten op basis van PLA (een biopolymeer). Biocovers zijn gemaakt van een duurzame, hernieuwbare grondstof en zijn 100% biodegradeerbaar en composteerbaar.  In het kader van Life+ werden er, zowel op zondag als op maandag, ook interactieve workshops georganiseerd voor professionelen.

 

En het moet gezegd, het was een groot succes! De DS medewerkers hadden hun handen vol met de meer dan 1.300 bezoekers. De rondleiding werd opgesplitst in 2 delen:

 

1/ Fabrieksrondleiding
 Hier toonden we de bezoekers het productieproces van Biocovers. De volledige flow van PLA-korrel tot naaldvilt werd hier doorlopen, voorzien van deskundige uitleg door onze medewerkers.

 

2/ Demotuinen
Hier kreeg de bezoeker meer info over:

  • Eigen testvelden (werking en voordelen van Biocovers, levensduur van het product)
  • Foto’s van de Life+ pilootsites in gans Europa
  • De verschillende types onkruiddoek op de markt
  • Toepassingen met prairiegrassen

 

Voorts was er nog een leuke kabouterzoektocht (duidelijk gesmaakt door de allerkleinsten!) en kinderanimatie verzorgd door de scouts van Baasrode.

 

Als afsluiter van de rondleiding kreeg elke bezoeker een drankje (een lekker Vicaris streekbiertje voor de liefhebbers!) en een handige vilten sleutelhanger aangeboden.

 

Uitnodiging Open Bedrijvendag 2013 particulieren - DS Technical Nonwoven

Uitnodiging Open Bedrijvendag 2013 professionelen - DS Technical Nonwoven

Presentatie interactieve workshop voor professionelen

Bekendmaking van de winnaar van de Samsung tablet Galaxy Tab 3